Badkamer vloerverwarming, comfortabel en praktisch!

Het is belangrijk om de dag ‘s ochtends goed te beginnen. En hoe kan dat nu beter dan dat je net uit bed met je blote voeten op een heerlijk verwarmde badkamer vloer stapt. Vloerverwarming wordt steeds vaker toegepast in de badkamer. Het is comfortabel en praktisch. Waarom precies? We bespreken er hieronder meer over!

Vloerverwarming praktisch en comfortabel

Zoals gezegd wordt de mate van comfort in een badkamer aanzienlijk verhoogt wanneer er wordt gekozen voor vloerverwarming. De vloer voelt heerlijk aangenaam warm aan je voeten en de badkamer wordt daarnaast ook gelijkmatiger verwarmd. Heerlijk!

Daarnaast is het ook fijn dat water dat op de vloer terecht komt doordat je bijvoorbeeld nog niet geheel droog uit de douche of het bad stapt of door het gebruik maken van de wastafel, eenvoudig snel vanzelf opdroogt door de warmte van de vloer. Handig!

Soorten vloerverwarming voor de badkamer

Er zijn twee soorten vloerverwarming die kunnen worden toegepast in de badkamer. Vloerverwarming met een buizensysteem of met een elektrisch systeem.

Vloerverwarming buizen-systeem

Deze meer traditionele vorm van vloerverwarming werkt door gebruik te maken van een buizensysteem dat onder de vloer wordt geplaatst. Hierdoor stroomt heet water, waarmee de badkamervloer wordt verwarmd. Dit systeem wordt aangesloten op de CV-installatie waarbij gebruik wordt gemaakt van een verdeelunit dat beschikt over een eigen thermostaat. Op die manier kan de temperatuur voor de badkamervloer apart worden gereguleerd. Fijn bij dit type vloerverwarming is dat je geen gebruik meer hoeft te maken van radiatoren. Dit werkt dus ruimtebesparend.

Plaatsing van dit type vloerverwarming is geen eenvoudige klus, daarom is het aan te raden dit altijd door een vakman te laten doen. Vergelijk een aantal vloerverwarming specialisten uit je buurt en vind zo een professionele vakman tegen de beste prijs.

Elektrisch vloerverwarmingssysteem

Een elektrisch vloerverwarmingssysteem maakt gebruik van een elektrische vloerverwarmingsmat of kabels. Met een vloersensor wordt de temperatuur van de vloer gemeten en middels een klokthermostaat kan de temperatuur eenvoudig worden bepaald.

Voordeel van de elektrische variant van vloerverwarming is dat deze uiterst duurzaam verwarmd, geheel onderhoudsvrij en ook geluidloos is. Daarnaast is dit systeem ook iets minder hoog waardoor de vloer dus minimaal hoger komt te liggen. Het is vaak wel zo dat elektrische vloerverwarming in de badkamer het beste kan worden ondersteund door radiatoren. Voor een kleine badkamer kan enkel elektrische vloerverwarming echter wel voldoende zijn.

Zoals je ziet heeft vloerverwarming een aantal fijne voordelen. Zowel in praktische zin als op het gebied van comfort. Zou jij graag vloerverwarming terugzien in je badkamer? Denk hier dan over na wanneer je een nieuwbouw of renovatie start.