Buiten bewakingscamera’s ophangen

Veel mensen denken dat camerabeveiliging hetzelfde is als een alarmsysteem. Het kan inderdaad zo zijn dat het allebei mogelijke indringers afschrikt, maar wat doe je als dit niet voldoende blijkt te zijn en er toch ingebroken wordt? Het is daarom belangrijk om te bepalen of een alarmsysteem in jouw situatie voldoende is. Het ophangen van camerabeveiliging werkt niet alleen preventief tegen inbraken, het kan ook helpen bij de identificatie van ongewenste bezoekers. Het is belangrijk om te weten aan welke eigenschappen camerabewaking zou moeten voldoen, voordat je een keuze maakt voor je eigen bewakingssysteem. Dit en meer lees je in deze nieuwe blog.

Zicht in het donker

Het is natuurlijk geen grote verrassing als ik jullie zeg dat veel inbrekers ’s nachts te werk gaan. Het is daarom belangrijk dat een bewakingscamera ook duidelijke beelden ’s nachts kan vastleggen. Kies dus voor een bewakingscamera die is voorzien van infrarood. Wat je natuurlijk ook kunt doen is kiezen voor tuinverlichting samen met een normale beveiligingscamera.

Weerbestendig

Ben je geïnteresseerd in het plaatsen van camera’s buiten in de tuin? Denk er dan aan om een systeem te kopen dat weerbestendig is. Ook dit lijkt misschien een open deur intrappen, maar lang niet iedereen denkt hier aan. Het weer kan grote effecten hebben op beveiligingscamera’s die buiten hangen. Zorg er daarom voor dat deze altijd waterdicht zijn of hang ze goed overkapt op.

Juiste hoogte

De hoogte van een beveiligingscamera is ook een belangrijk punt om vooraf over na te denken. Veel camera’s presteren het beste op een hoogte van 2,5 à 3 meter. Mensen denken vaak dat de camera het beste geplaatst kan worden op een plek waar de camera het beste beeld heeft. Dit is niet altijd het geval. Als je de camera te hoog plaatst wordt het lastig om personen te identificeren en heb je uiteindelijk niet zo veel meer aan de beelden.

Onderhoud

Zoals ik net al zei kan het weer soms een rol spelen bij het functioneren van de camera. Niet alleen het weer kan een negatief effect hebben op je camera. Het is daarom goed om je bewakingscamera goed te onderhouden. Planten en spinnenwebben kunnen voor de lens komen te hangen. Check daarom regelmatig of de camera nog een duidelijk beeld geeft. Ook kunnen zand en pollen een vervelend effect hebben op de lens. Ik raad je daarom aan om met speciale schoonmaakdoekjes de lens goed schoon te houden.