Dit zijn de interieur trends van het najaar!

Het is weer herfst en de winter komt er ook alweer aan: het is nu echt najaar. Het zal wellicht niet lang meer duren tot het écht koud wordt, en dat is reden temeer om de trends van dit najaar te bespreken.

Mosterdgeel

Jep, de echte trend van najaar 2016 is de kleur mosterdgeel. Dat klinkt viezer dan het is (tenzij je een echte mosterdfan bent) en staat eigenlijk best leuk. De kunst is alleen om de kleur met mate toe te passen. Maak niet meteen je hele interieur mosterdgeel, maar verstop hier en daar een leuk object in deze kleur. Een hele wand in de kleur mosterdgeel verven gaat ons ook net iets te ver, maar als je een echte waaghals bent dan kun je dat misschien ook nog overwegen.

Donkergroen

Om het in de kleuren te houden: ook donkergroen is helemaal hip dit najaar. Niet een echte herfst- of najaarkleur, maar wel een kleur die een donker, herfstachtig gevoel geeft. Behalve donkergroen doet ook donkerblauw het goed. Het leuke is dat deze kleuren (vooral donkergroen) regelmatig in planten terugkomen. Het is dus niet heel moeilijk om deze kleur hier en daar terug te laten komen in de kamer. Zo ziet de kamer er veel meer als één geheel uit. Let alleen wel op dat je het niet te donker maakt in de kamer, dat kan er voor zorgen dat het niet meer rustig aanvoelt.

Hoe zorg je dat alles er netjes uit komt te zien? Maak voordat je gaat schilderen een goed plan. Vergelijk bijvoorbeeld kleurstalen. Deze mag je vaak meenemen naar huis. Kleur uitgekozen? Maak eerst het oppervlak goed schoon voordat je aan de slag gaat. Dit blijft anders achter in de verf. Denk daarnaast aan het afplakken van plinten, kozijnen en de vloer. Verwijder de tape echter z.s.m. na het schilderen. Als u langer wacht komt deze minder goed los. Zelf geen tijd voor het schilderwerk? Schilderwerken kunt u ook uitbesteden.

Industrieel

Ook het industriële zien we weer terug aan het einde van dit jaar. Wel iets minder dan begin dit jaar of vorig jaar (toen was industrieel en vintage helemaal hip), maar industriële accenten blijven toch wel erg leuk. Maak het echter niet te bont; wanneer je woonkamer de uitstraling van een fabriekshal heeft, ben je misschien iets te ver gegaan.