Dochterbedrijf van Google werkt aan een goedkopere thermostaat en alarmsysteem

Nest, het dochterbedrijf van Googles Alphabet, is bezig met het ontwikkelen van een goedkopere slimme thermostaat. Dit model kent een stuk meer voordelen dan zijn oudere broertje. Zo is deze Nest thermostaat en alarmsysteem nog intelligenter en daardoor verbeterd op het gebied van gemak en inbraakbeveiliging.

Nest thermostaat: What’s new?

Het bedrijf heeft de oude versie een half jaar geleden op de markt gebracht. Dit model is al aardig intelligent. Zo sluit je de thermostaat gemakkelijk aan op iedere CV, bedien je het systeem op afstand via je smartphone met de app en weet het systeem binnen een week wat jouw exacte leefschema is zodat het hierop kan anticiperen.

De prijs

Hier komen dus nog een aantal extra’s bij. Zo wordt de kostbare metalen draairing vervangen waardoor de prijs van de thermostaat van €249 naar €200 verlaagd wordt. Daarnaast werkt de hernieuwde thermostaat met draadloze sensoren. Hierdoor zou, in tegenstelling tot het oudere model, alles geregeld kunnen worden via een thermostaat. Daardoor is er maar een thermostaat nodig in een woning en ben je vele honderden euro’s goedkoper uit.

Nest protect: What’s new?

Ook het oudere alarmsysteem van Nest krijgt enkele improvements. Net zoals de Nest thermostaat kan alles geregeld worden via een app op je smartphone. Het systeem onderscheidt langzaam smeulend vuur van snel brandend vuur en honden van mensen. Het alarmsysteem speelt hier vervolgens op in door spraakberichten te sturen naar jouw tablet of smartphone. Dit jaar zal het nieuwe alarmsysteem van Nest op de markt gebracht worden met een aantal improvements hierboven op, zoals een centrale hub met keypad, alarmsensoren voor op deuren en ramen en een sleutelhanger waar het alarm mee in- en uitgeschakeld kan worden. Wat deze verbeteringen gaan doen met de alarminstallatie prijs voor het systeem is nog onduidelijk.

Nest cam

Ook wordt de huidige Nest cam aangepast en zal deze in de herfst verschijnen. Deze zal zo intelligent zijn dat specifieke personen herkent worden, waardoor er alarm geslagen kan worden bij onbekende figuren. In combinatie met het alarmsysteem van Nest, zullen inbrekers geen kans krijgen jouw woning binnen te sluipen.