Drie klokken die we steeds meer zien in Vlaamse huiskamers

Klokken zien we in vrijwel alle huishoudens terug. Van origine broodnodig om de tijd aan af te lezen. Maar tegenwoordig is dat niet langer zo natuurlijk met alle smartphones en andere toestellen en de internet of things. Dus de enige resterende taak van de klok is eigenlijk het huis verfraaien. Een klok is nog steeds een van de beste manieren om een kale muur op te vrolijken en van kleur te voorzien. Klokken zijn goedkoop, klokken zijn duurzaam en klokken zijn gemakkelijk aan te brengen in het interieur. Maar wat zijn nu de all time favorieten van onze landgenoten? Wij sommen de drie meest populaire klok soorten op in dit artikel.

1. De wandklok

Wandklokken zijn de ideale klok wanneer je niet weet wat te doen met een muur in het huis. Je kunt er altijd een wandklok ophangen. Indien je meer bent van traditionele klokken met slinger dan is een mechanische wandklok een voor de hand liggende optie. Weet dan wel dat je bij dit soort klokken eenmaal per week doorgaans de gewichten weer moet optrekken wil je het functioneren van de klok blijven kunnen garanderen. Deze klokken hebben ook vaak slagwerk. Denk bijv. aan het iconische Westminster slagwerk, of wellicht het gong slagwerk of bim bam. Wees niet bang dat je de hele nacht wakker zult liggen van zo een klok. Deze kun je handmatig uitschakelen en in veel gevallen is er ook sprake van automatische uitschakeling bij nacht.

Voor mensen die absoluut niet tegen tikken kunnen en het liefst een geruisloze klok willen, zijn quartz klokken doorgaans de voor de hand liggende keuze. Deze klokken vereisen ook minder onderhoud t.o.v. de mechanische variant. Je stopt er een batterij in en klaar is kees.

2. Digitale klokken

Steeds meer mensen kiezen voor een digitale klok. Veel mensen vinden deze namelijk makkelijker af te lezen dan een analoge klok. Een ander voordeel is dat er naast de klok vaak ook andere nuttige informatie op af te lezen is zoals de temperatuur of de luchtvochtigheid en jaar en dag. Een aanzienlijke digitale klokken collectie is te bezichtigen op de website klokken.be.

3. Koekoeksklokken

Een klassieker toch wel te noemen de koekoeksklok. Komt van origine uit het Zwarte Woud, Duitsland. Een schitterende klok. Nu ook verkrijgbaar in moderne variant op websites zoals koekoeksklok.com. Denk aan koekoeksklokken o.a. in de kleur zilver of zelfs groen! Er zijn koekoeksklokken voor alle stijlen te vinden tegenwoordig.

Tags: