Een gezonde werkkamer, waar moet je op letten?

We zitten gemiddeld per dag veel meer dan eigenlijk gezond is. Het zou goed zijn als we allemaal iets meer zouden bewegen en iets minder zouden zitten, maar helaas is dat niet voor iedereen te doen. Om toch gezond te blijven, geven we hieronder enkele tips die je zo toe kunt passen.

Ventilatie

Iets wat heel erg belangrijk is in een ruimte waar je je vaak bevindt, is dat de ruimte goed geventileerd wordt. Een benauwde ruimte met muffe, onfrisse lucht kan heel schadelijk voor je zijn en op de lange termijn zeer nadelige gevolgen met zich meebrengen. Zorg er daarom voor dat de ruimte waar je werkt veel en goed geventileerd wordt; zo blijft het fris in de werkkamer.

Snoep niet zoveel

In veel werkkamers is de snoep- of droppot een bekend fenomeen. Op veel bureaus is zo’n pot te vinden. Dat is onverstandig, want je zit er eigenlijk de hele dag naar te kijken. Door de pot simpelweg weg te halen snoep je een stuk minder op een dag. De eerste week ga je de snoep misschien missen, maar daarna denk je er al nauwelijks meer aan.

Beweeg voldoende

Werk je in je eentje en heb je geen collega’s of werk je veel thuis? Strek dan regelmatig je armen en benen en loop even een stukje om bijvoorbeeld koffie, thee of water te halen. Werk je op kantoor? Ga dan voor overleg eens langs bij een collega in plaats van iedereen vanaf je – luie – stoel op te bellen.

Neem de trap

Iedereen kent het wel, maar neem eens wat vaker (of gewoon altijd!) de trap in plaats van de lift. De eerste dagen ben je misschien compleet buiten adem als je boven bent, maar je zult merken dat je conditie in de loop der tijd steeds beter wordt.