Een kruidentuin in de keuken?

Het is tegenwoordig steeds meer in om gezond te eten. Dat is een logische ontwikkeling. Tot enkele decennia terug waren de maaltijden die we tot ons namen vrij eenvoudig. In menig huis werd elke dag groente, vlees en aardappels geserveerd. Dat at je vaak dag in, dag uit. Uiteraard wisselde de groente met het seizoen mee, maar veel variatie was er niet te vinden. Daar kwam echter verandering in toen de wereldeconomie steeds belangrijker werd. We kregen veel meer mogelijkheden om gerechten van elders in de wereld tot ons te nemen, internationale producten werden steeds beter verkrijgbaar en met de komst van het internet is het dak er helemaal af. De mogelijkheden om heerlijk en gevarieerd te eten, zijn vrijwel eindeloos. Toch is lang niet al het voedsel wat tegenwoordig verkrijgbaar is, even gezond. Gelukkig proberen steeds meer mensen zonder pakjes en zakjes te eten. Dat is soms lastig doordat je niet alle kruiden vers in voorraad kunt hebben. Daar is echter een oplossing voor: kweek de kruiden in de keuken!

Kruiden in de keuken?

Op steeds meer plekken en in steeds meer winkels kun je kruidenplantjes kopen. Vak betaal je hier relatief weinig voor, waardoor het erg aantrekkelijk is om zelf je kruiden te verbouwen. Als je de planten goed verzorgd kunnen ze maanden meegaan, zodat je er erg lang plezier van hebt. Het is leuk, het geeft je keuken kleur en je kunt altijd verse kruiden in plaats van gedroogde poeders in de gerechten gebruiken. Ideaal toch?

Kleed het leuk aan

Je kunt een mini kruidentuintje in de keuken zo leuk maken als je zelf wilt. Je kunt natuurlijk een aantal plantjes kopen en die op het aanrecht zetten, maar het is natuurlijk veel leuker als je ze in een mooi potje zet. Je hebt vast nog wel ergens oude weckpotten of ongebruikte blikken liggen. Maak daar eens een mooie pot van, je zult zien hoe leuk het staat!