Geniet van het buitenleven in je eigen tuin

De ultieme droom voor veel mensen is om na een lange dag werken, heerlijk te genieten van je eigen, prachtige, tuin. Nog even in de zon zitten met een lekker drankje of even in de tuin werken. Helaas is dit niet voor iedereen weggelegd. Moeite met tuinieren of ontevreden over je tuin? Lees dan vooral verder.

Maak een plan van aanpak

Bekijk je tuin eens kritisch. Is het niet meer wat het ooit geweest is? Heb je meer groen nodig of wil je een geheel nieuwe tuin? De lente is het perfecte seizoen om je tuin eens flink onder handen te nemen. Kijk eens goed naar wat jij zou willen om je tuin dat perfecte buitenleven gevoel te geven. Heb je misschien gewoon wat meer groen nodig, of juist een volledige metamorfose? Is je tuin niet meer van deze tijd? Schrijf op wat je graag zou willen en maak een passend budget. Bezoek eens een tuincentrum voor de nodige inspiratie. Wij hebben alvast wat mooie ideeën voor je tuin!

Bouw een terrasoverkapping

Door het wisselvallige weer in ons land is een overkapping door veel tuineigenaren een gewenst onderdeel van de tuin. Een terrasoverkapping kan in zowel een grote als een kleine tuin gebouwd worden en biedt een gezellige plek, die je kunt aankleden met een loungeset, mooie kaarsen, verlichting en potplanten. Maak er een gezellige plek van, waar je vele lange zomeravonden kunt doorbrengen! De mogelijkheden zijn eindeloos: van een knusse zithoek tot een grote overkapte veranda met bar, buitenkeuken en bubbelbad. Een terrasoverkapping biedt je ook de mogelijkheid te genieten van je tuin wanneer het weer iets minder is, bijvoorbeeld bij een warme zomerbui.

Kies je meubilair

Staat je terrasoverkapping? Dan is het tijd om je tuinmeubilair te kiezen. Slim is het om meubilair te kiezen dat bestand is tegen alle weersomstandigheden. Dit meubilair kun je het hele jaar laten staan, en biedt je ook de mogelijkheid te genieten van de winterzon. Dit is slim om te doen, aangezien je niet wilt dat je meubilair stuk gaat door vorst of regen.

Zorg voor voldoende groen

Groen is voor veel mensen het belangrijkste punt van de tuin: het laat je tuin echt tot leven komen. Zorg voor verschillende soorten beplanting en gebruik bijvoorbeeld eens een groene tuinafscheiding, in plaats van je huidige schutting of muur. Voor een heerlijke geur in je tuin kies je voor lavendel of de Engelse roos. Denk goed aan het onderhoud van de planten die je kiest: als je geen groene vingers hebt, of geen tijd hebt voor veel onderhoud, kies dan voor vrijwel onderhoudsvrije planten. Ook kunstgras is een goede oplossing voor de onderhoudsarme tuin en zorgt voor een prachtige, groene uitstraling in je tuin.

Bron: Tuin en Kunstgras.nl