Heb jij het koud tijdens het opstaan? Dit kun je er tegen doen!

Je hebt avondmensen en je hebt ochtendmensen. Het lijkt wel alsof tegenwoordig bijna iedereen een avondmens is. Er zijn weinig mensen die bij het krieken van de dag vol levensvreugde hun bed uit springen. Zeker nu de winter in aantocht is, is het in bed wel verdraaid lekker warm en buiten het bed toch wel heel erg koud. Maar die kou buiten bed, daar kun je wat aan doen!

Programmeer de CV ketel

Als je elke dag rond dezelfde tijd je bed uit moet, kan het de moeite waard zijn om de CV ketel zo in te stellen dat elke morgen de CV ketel aan gaat. Je kunt hierbij vaak een weekprogramma instellen zodat je op vrije dagen niet je bed uit gestoomd wordt. Het is erg lekker als het buiten je bed ook lekker warm is, dat maakt het opstaan vaak al een stuk eenvoudiger.

Sta gewoon meteen op

Een andere remedie tegen kou bij het opstaan is om gewoon zo snel mogelijk uit bed te stappen. Hoe langer je blijft liggen, hoe meer argumenten je bedenkt om toch nog even te blijven liggen en hoe meer je een hekel gaat krijgen aan dat opsta-momentje. Denk er gewoon niet over na en spring bij het afgaan van je wekker meteen uit bed en stap onder de douche. Het is de eerste dagen even doorzetten, maar op den duur merk je dat het steeds beter gaat. Bovendien heb je dan veel meer aan je tijd. Hele volksstammen zetten hun wekker een half uur voordat ze er uit moeten. Ze kunnen dan nog even snoozen, het nieuws lezen op hun smartphone, en ga zo maar door. Zonde van de tijd! Als je er meteen uit springt kun je veel langer blijven slapen. Zo ben je dus ook nog eens beter uitgerust.