Het inrichten van je tuinhuis

Er zijn veel verschillende stijlen en inrichtingen te onderscheiden bij tuinen. Van een moderne tuin tot een landelijke tuin, en van een Engelse tuin tot een mediterrane tuin. Veel van deze tuinen beschikken over een tuinhuis, ongeacht de stijl. Maar hoe dit tuinhuis gebruikt wordt, verschilt per tuin. Er zijn namelijk eindeloos veel mogelijkheden. In dit artikel geven we je wat voorbeelden van verschillende inrichtingen van een tuinhuis.

De inrichting van je tuinhuis

De functionaliteit van tuinhuizen is erg toegenomen. Tuinhuizen werden vroeger vaak als berging gebruikt, maar tegenwoordig kunnen ze naar alle wensen ingericht worden. Van tuinkantoor tot opslagruimte, en van gastenverblijf tot tuinkamer.

Afhankelijk van het doel met je tuinhuis geven we je nog een aantal tips om rekening mee te houden:

Isolatie

Iedere gewenste inrichting is te realiseren met de juiste meubels en accessoires. Maar aangezien bovengenoemde tuinhuizen een verblijfsfunctie hebben, is niet alleen de inrichting en decoratie van het tuinhuis van belang. Denk bijvoorbeeld ook aan een goede isolatie, aangezien je de temperatuur in je tuinhuis aangenaam wil houden. Zo kan je het hele jaar door prettig werken of klussen in je tuinhuis. Het is mogelijk om wanden, vloeren en daken van tuinhuizen isoleren.

Beveiliging

Wanneer je tuinhuis wordt gebruikt als klusruimte of tuinkantoor zullen er hoogstwaarschijnlijk waardevolle spullen in liggen. Daarom is het ook belangrijk dat je tuinhuis altijd optimaal beveiligd is. Zorg dat je een kwaliteitsslot plaatst op de deur of plaats folie aan de binnenkant van de ramen om doorkijk te voorkomen. Ook kan je grind rondom het tuinhuis leggen. Zo maak je het inbrekers moeilijk om geruisloos bij je tuinhuis te komen. Daarnaast kan goede verlichting rondom het tuinhuis inbrekers afschrikken. De mooiste oplossing is dat het licht aanspringt wanneer er iets beweegt.

Nog meer mogelijkheden: een tuinhuis met overkapping

Er zijn nog meer mogelijkheden wanneer je een tuinhuis hebt met een overkapping erbij. Zo kan je bijvoorbeeld ook een heerlijk terras aanleggen. Je kunt zo onder alle weersomstandigheden van je tuin genieten doordat je droog en beschut zit. Daarnaast blijven je tuinmeubelen langer goed, omdat ze beschermd zijn tegen weersinvloeden. Installeer een terrasverwarming of een gezellig tuinhaard en je kan de hele winter ongestoord genieten op je terras.