Hoe geef je de entree naar je huis een warm gevoel?

De entree is sfeer- en beeldbepalend voor de complete woning. Wanneer je entree al ongezellig en onaangenaam aandoet, zullen mensen je woning al met een negatief gevoel betreden. Het probleem is echter dat je zelf vaak niet door hebt hoe je eigen woning op anderen over komt. Je kunt daardoor niet op een neutrale manier naar de entree kijken. Toch heb je vaak al wel een idee hoe je de woning meer sfeervol kunt maken. We zullen daartoe enkele tips geven.

Kleur

Het meest gezellige sfeerbeeld krijg je door kleur aan te brengen rond de entree. Bij voorkeur gaat het dan om echte, natuurlijke kleuren. Plant wat mooie, groen blijvende planten bij de voordeur en vul dat aan met accenten van andere kleuren. Is dat voor jou geen optie? Zorg dan voor mooie kleuren die er echt uitzien, maar ga dus niet voor hele opvallende en onnatuurlijke kleuren.

Symmetrie

Het moet net bij je voordeur passen, maar vaak is symmetrie iets dat veel gezelligheid en orde uitstraalt. Je kunt symmetrie bewerkstelligen door aan beide kanten van de deur hetzelfde te plaatsen, bijvoorbeeld grote plantenbakken met mooie planten erin.

Maak een zitplek

Iets wat het ook altijd goed doet, is een zitplek. Je ziet regelmatig bankjes en stoelen voor een woning staan; er wordt nauwelijks op gezeten (al kun je daar natuurlijk wat aan doen…), maar toch staat het wel heel erg gezellig. Het is ook leuk om dat verder aan te kleden met kussentjes, maar in de praktijk word je dat al erg snel zat doordat je of telkens de kussentjes binnen moet halen, of ze er zo weer lelijk uit zien. Een optie is dan om het zitvlak van het bankje in een contrasterende kleur te schilderen. Zo heb je een beetje een idee van een kussen, zonder de nadelen daarvan te hebben.