Hoe kies je de juiste airco?

Ben jij van plan een airco aan te schaffen? Een airco zorgt ervoor dat je in de zomer kunt genieten van een heerlijk koele kamer. Er zijn veel verschillende soorten airconditioners, maar welke past nou het best bij jou? In dit artikel lees je 3 handige tips bij het kiezen voor de juiste airco.

Tip 1. De plaatsingsruimte

Een airco kopen begint bij het bepalen van de plaatsingsruimte. Elke ruimte in je huis verlangt namelijk andere specificaties van een airco. Wil jij een airco in je slaapkamer? Let dan op het geluidsniveau van de airco.

Tip 2. Let op het koelvermogen van de airco

Bij de aanschaf van een airco is het erg belangrijk om op het koelvermogen van de airconditioner te letten. Een airco met een te groot vermogen zorgt namelijk voor een hoge energierekening. Een airco met een te klein koelvermogen krijgt de kamer niet goed koel. Vraag daarom altijd aan uw airco installateur welk koelvermogen jij nodig hebt.

Tip 3. De verschillende type airco’s

Weet je nu waar je de airco wilt plaatsen en hoeveel koelvermogen de airco nodig heeft? Dan moet je nu de keuze maken tussen de verschillende type airco’s. Er zijn veel verschillende soorten airco’s maar welke past nou het beste bij jouw wensen? Hieronder staan de meest voorkomende type airco’s met uitleg.

Mobiele airco

Wil je een tijdelijke oplossing tegen de warme zomerdagen? Of wil je niet teveel geld uitgeven? Dan kun je kiezen voor een mobiele airco. Een mobiele airco is namelijk goedkoop en meestal verrijdbaar. Een mobiele airco heeft wel een stuk kleiner koelvermogen dan een vaste airco, het is dus geen vaste oplossing voor jouw klimaatprobleem.

Split airco

Wil je een vaste oplossing? De meeste mensen kiezen voor een split airco. Dit is een airco die bestaat uit een binnen en een buitendeel die je niet kunt verplaatsen. Het binnendeel die in je ruimte hangt zorgt, ervoor dat jouw ruimte op de gewenste temperatuur blijft. Het buitendeel fungeert als motor. Een groot voordeel van een split airco is dat hij niet zo veel geluid maakt. Deze airco is wel een stuk duurder als de mobiele airco.

Multi split airco

Wil je meerdere kamers koelen? Dan is een multi split airco een goede optie. Een multi split airco werkt hetzelfde als een split airco. Echter kun je met een multi split airco meerdere ruimtes tegelijk koelen. Dit is wel een van de duurdere varianten.

Weet je na het lezen van dit artikel toch nog niet welke airco het best bij jou past? Vraag dan gerust raad aan een airco leverancier, zij kunnen je verder helpen.