Hoe kleed je je huis leuk aan voor sinterklaas?

Het wordt weer sinterklaastijd! Zoals elke keer de afgelopen jaren, is er ook nu weer veel discussie omtrent de zwarte pieten. Omdat sinterklaas van origine gewoon gezellig moet zijn, is het zaak om de woning leuk te versieren. Je creëert daardoor een leuke sfeer in huis en je bent daarmee echt klaar voor de winter. Het wordt er gewoon gezellig van.

Verstop kleine cadeautjes

Het kan erg leuk zijn om heel kleine (nep) cadeautjes te verstoppen. Je hoeft hier verder niets in te doen, zolang het maar op een cadeautje lijkt. Ze zijn ook niet bedoeld om open gemaakt te worden, maar dienen enkel als leuk detail. Mensen die op bezoek komen zullen na verloop van tijd ineens hun oog laten vallen op het cadeautje en waardering hebben voor het verstopte detail. Kunnen ze de ander cadeautjes ook vinden?

Miniatuursint

Ook is het leuk als je een kleine sinterklaas in huis haalt. Je kunt het zo groot of klein houden als je zelf wilt; vul het gewoon zelf maar in! Dan rijst echter al snel de vraag wat je met de pieten moet doen. Gewoon zwarte pieten of toch maar ander kleuren pieten? Je kunt ook dat helemaal zelf invullen. Eventueel laat je de pieten gewoon achterwege als je niet weet wat je ermee aan moet; alleen een sinterklaas staat ook al erg leuk.

Maak een kachel

Als je kinderen hebt, is het wellicht een leuk idee om een kachel te maken waarvoor de kinderen hun schoen kunnen zetten. Als je al een kachel of open haard hebt, is het natuurlijk niet nodig om er nog een te maken, al kan het ook dan een leuk projectje voor de kinderen zijn. De kinderen kunnen natuurlijk ook iets anders knutselen en bijvoorbeeld een mooie tekening maken.