Wat is kelderdrainage? En helpt het tegen vocht in de kelder?

Iedereen kan er last van krijgen: vocht in de kelder. Echter is de kans groter als je in een ouder huis woont. Oudere woningen zijn vaak minder geïsoleerd wat vochtproblemen kan veroorzaken. Er zijn verschillende oplossingen voor een vochtprobleem in de kelder. In dit artikel vertellen we je alles over kelderdrainage.

Kelderdrainage is een kelderdichting techniek dat vaak toegepast wordt wanneer de ondergrondse waterdruk te hoog is en dit de oorzaak van de vochtige kelder is. Deze techniek zorgt ervoor dat het water dan langs binnen wordt afgevoerd. Vandaar ook de naam “kelderdrainage” voor de vochtbestrijding techniek.

Kelderdrainage technieken:

Vloerdrainage: vocht komt via de vloer, dit is vaak het geval bij hoge grondwater druk. Vloerdrainage zorgt ervoor dat het water met speciaal folie geleid wordt naar een verzamelput. Een pomp zal het water in de put verder afvloeien.

Wanddrainage: wanneer er vocht door de muren dringen kan dit opgelost worden door wanddrainage. Het systeem werkt eigenlijk hetzelfde als bij vloerdrainage alleen dan op de muur. Daarbij komt dat er een nieuwe wand aangebracht moet worden.

-Randdrainage: vocht komt vaak binnen langs de klimnaad. De techniek werkt hetzelfde als bovenstaande. Alleen dan bij de naad. Randdrainage is alleen mogelijk bij een betonnen vloer. Heb je geen betonnen vloer? Dan zal er vloerdrainage geadviseerd worden.