Je huis opnieuw inrichten? 5 toffe accessoires

Je huis. De plek waar je je volledig jezelf moet kunnen voelen. Heb je zin in een nieuwe look, zonder te hoeven verhuizen? Er zijn genoeg mogelijkheden om je huis een andere sfeer te geven, zolang je maar de juiste accessoires gebruikt. Wij noemen in dit artikel verschillende toffe accessoires om neer te zetten, waardoor je huis een nieuwe look-and-feel krijgt.

1. Bank

Je interieur weerspiegelt wie jij bent. De bank is hierin bepalend, het kan zomaar de eyecatcher van je woonkamer zijn. Durf je hierin te investeren, of kies je liever voor veilig? Het kiezen van de juiste bankkleur is afhankelijk van de rest van het interieur in huis. Is het in huis kleurrijk, kies je liever voor een ‘rustige’ bankkleur als zwart, grijs of bruin. Heb je een rustige stijl qua kleuren, kan het een toffe keuze zijn om een felle kleur te kiezen voor de bank, bijvoorbeeld okergeel.

2. Badhanddoeken

Van de badkamer wil je natuurlijk dat het warmte uitstraalt. Het is een plek waarin je volledig wilt relaxen en waar je je rustmomenten kunt pakken. Niets zo leuk als bedrukte handdoeken met bijvoorbeeld de naam van jou en je partner erop. Kies voor mooie kleuren handdoeken, die je vervolgens leuk in het zicht hangt. Aan een haakje of gerold in een rieten mandje. Zet daarnaast kaarsen neer. Deze kaarsen kun je branden wanneer je even lekker in bad wilt ontspannen. Niets zo relaxed als in bad, kaarsjes aan, een glaasje wijn en een goed boek.

3. Kamerplant

Heb je al een statement kamerplant in je slaapkamer of woonkamer staan? Een kamerplant ter decoratie is eigenlijk een accessoire die in je huis niet mag ontbreken. Het geeft geur, kleur en sfeer aan de ruimte. Een frisse look voor jouw interieur. Mocht je niet per se een grote plant willen, kun je ook kiezen voor een plankje vol met kleine plantjes. Voor ieder wat wils! Mocht je nu wel een plant willen, maar ben je bang dat je er niet goed voor kunt zorgen? Er zijn genoeg kamerplanten te vinden die maar eens per maand wat water hoeven. Zo heb je wel de lusten, en bijna geen lasten.

4. Lamp

Er zijn heel wat toffe lampen te vinden die echte aandachttrekkers zijn in een ruimte. Wat in vrijwel elke ruimte goed tot z’n recht komt, is een koperen stalamp. Je kunt deze in de woonkamer naast de bank of de eettafel zetten, of in de slaapkamer naast je bed. Het creëert de perfect ambiance.

5. Kleed

“A carpet is the soul of the apartment”, aldus Edgar Allen Poe. Het geeft jouw kamer een persoonlijkheid, maakt het geheel zachter. Een ruimte wordt gedefinieerd door het kleed dat er ligt. Soms kan het ervoor zorgen dat het geluid mooier wordt wanneer er een kleed ligt. Een kleed brengt letterlijk warmte in de kamer. Wanneer je op blote voeten loopt, maar ook omdat het de vloer kan breken qua gezicht. Heb jij al een kleed?