zitmeubelen

Kies voor een goede stoel en ervaar de vele voordelen

Een goede stoel aanschaffen biedt je veel voordelen. Maar hoe vind je eigenlijk een goede stoel? Hieronder een aantal tips voor het vinden van goede stoelen.

Kies je stoel bij je eettafel

Bij het aanschaffen van eetkamerstoelen is het goed om eerste de afmetingen van je tafel te weten. Het is handig dat de stoelen onder de tafel geschoven kunnen worden, zo bespaar je ruimte. Zo blijft er ook genoeg loopruimte over. Als je weet hoe hoog je tafel is en dik het tafelblad is, dan kun je met een meetlint aan de slag. Let op de breedte en hoogte van de eetkamerstoelen en de leuningen. Zo weet je zeker dat ze onder de tafel passen zonder elkaar aan te raken.

Kies voor een comfortabele zithouding

Een comfortabele eetkamerstoel is net zo belangrijk als andere stoelen in huis. Houd rekening met de vorm van de rugleuning en de lengte van de poten. De zitdiepte speelt het meeste een rol bij erg lange of korte mensen. Proefzitten is daarom ook erg belangrijk voordat je een stoel aanschaft. Tip: Zit goed met je rug tegen de rugleuning en met je voeten plat op de grond. Als je in een hoek van negentig graden zit, dan is dit de perfecte stoel voor jou!

Wel of geen armleuning?

Kies je voor een stoel met een armleuning of toch niet? Een armleuning komt goed van pas als je de tafel voor meer gebruikt dan een snelle hap. Je kunt er bijvoorbeeld ook aan werken, lang natafelen of er spelletjesavonden houden. Een stoel zonder armleuningen zit echter wel vrijer. Vaak zijn de meeste stoelen beschikbaar met of zonder armleuningen. Zo is er voor iedereen wel iets!

Welke materiaalsoort is gepast?

Zitmeubelen komen voor in allerlei vormen, maten en stoffen. Het is dan ook belangrijk om jezelf af te vragen wie de stoelen gaat gebruiken. Heb je kinderen in huis?  Dan hebben kunststof soorten een voorkeur boven een fluwelen stof. Als je bang bent om te knoeien op een stoffen stoel, kies dan voor stoelen die compleet van hout zijn of staal.

Een passend onderstel

Niet alleen een bijpassende stof is belangrijk, de poten van de stoel zijn ook essentieel. Er zijn veel verschillende onderstellen beschikbaar. Stoelen met wieltjes zijn minder geschikt op kunststoffen vloeren of vloeren met een tapijt. Zoek je naar flexibiliteit? Dan is een stel met sledepoten de oplossing.

 

bron: sfeer.nl

Tags: