Vintage-wandklok

Must-have: Een vintage wandklok

Met een vintage wandklok haal je een nostalgische klok in huis. Een klok die sterk terug doet denken aan het verleden. Vintage versterkt vooral het klassieke interieur maar pas je ook prima toe in een landelijk interieur. Groot voordeel van vintage en dus ook van de vintage wandklok is dat het altijd en overal kan én dat een nostalgische klok tegenwoordig juist als heel modern en hip beschouwd kan worden.

Hout, metaal of glasdelen, het is allemaal mogelijk

De wandklok in vintage stijl is een wandklok die je in heel veel verschillende maten en vormen hebt en bovendien ook te verkrijgen is in diverse materialen zoals hout, metaal of met glasdelen. Een vintage wandklok plaats je dus niet zomaar in een hokje. Vintage zou je het best kunnen omschrijven als ‘een antieke uitstraling’ of als ‘min of meer antiek’. Hoe antiek dan ook, de vintage wandklok combineer je met andere meubelstukken of accessoires en geef je een mooi plekje in je favoriete kamer.

De functie van de klok is sterk veranderd

De beste beschrijving die je op de vintage wandklok kunt plakken is dat het een stijlvolle klok is, want dat is en dat blijft het. Wat wel veranderd is, is de functie van de klok. Was dat vroeger toch vooral om te weten hoe laat het was, tegenwoordig is het vooral een pronkstuk, een decoratieproduct. De tijd lezen we tegenwoordig af van de smartphone, die we toch steeds bij de hand hebben.

Beschikbaar in allerlei vormen, formaten en kleuren

Wat ook bijzonder is, is een wandklok in vintage stijl en in groot formaat. Bijvoorbeeld voor op die kale muur in je kamer waarmee je zo lang niet wist wat je er mee moest. Besef wel dat je door een zo groot mogelijk formaat wandklok te kiezen, een eyecatcher in huis haalt van het zuiverste water. Met bewegende delen vervolmaak je de wandklok in vintage die je heel simpel kiest in verschillende vormen, formaten en kleuren. Buiten dat heb je deze klokken met mechanische uurwerken en op netstroom en met vier of twaalf cijfers én uiteraard met die prachtige Romeinse cijfers.  Je hebt ze in allerlei uitvoeringen en daar is er altijd een bij die perfect aansluit bij je stijl of interieur. En anders maar niet, met een vintage klok kom je immers altijd weg. Gewoon, omdat het kan.

Leer je kinderen ook meteen klokkijken

Met vintage haal je een stukje verleden in je huis en daar maak je altijd plaats voor. Dat staat ook in iedere ruimte en combineer je naar hartenlust.  Zeker binnen het klassieke interieur horen eigenlijk vintage elementen zichtbaar te zijn. Net als vintage in alle verschijningsvormen ook al een extra dimensie geeft aan de landelijke uitstraling. Bevestig je waardevolle klok goed en als hij hangt, dan zet hem ook maar op tijd. Vraag gelijk even aan je (klein)kinderen of ze wel kunnen klokkijken. Zo niet, oefen dan met de grote wandklok in vintage stijl in je woonkamer waarmee je wandklok ook nog eens een educatief karakter krijgt.