PVC vloeren: waarom zijn ze zo populair?

Wanneer je gaat verhuizen of je huidige woning gaat verbouwen kan je er voor kiezen om een nieuwe vloer in je woning aan te leggen. Wanneer je dit doet heb je enorm veel keuze en elke vloersoort heeft zijn eigen voordelen. De laatste tijd zien we een vloersoort wel steeds vaker terugkomen in veel woningen, namelijk de PVC vloeren. Dit is niet zo heel gek als je het mij vraagt, want een nieuwe PVC vloer heeft veel voordelen. In dit artikel vertel ik daar meer over.

Duurzaam

Een van de belangrijkste dingen voor veel mensen is dat dingen duurzaam zijn. We willen niet dat we elke 4 jaar weer moeten verbouwen en willen dat dingen goed zijn voor het milieu. Een groot voordeel van PVC vloeren is dat ze worden gezien als de meest duurzame vloeren van dit moment. De vloeren zijn zo geproduceerd om er mooi uit te zien, maar ook vooral om lang mee te gaan. Het kan een flinke investering zijn, maar is de investering zeker waard.

Mooi en sterk

Natuurlijk zijn veel mensen fan van houten vloeren. Houten vloeren hebben echter nadelen, zoals dat ze moeilijk te onderhouden zijn. PVC vloeren zijn de ‘nep’-versie van de houten vloeren. Ze lijken er enorm op, maar kennen de nadelen niet. Zo zien de PVC-vloeren er bijna net zo mooi uit als houten vloeren, maar zijn ze een stuk steviger en makkelijker te onderhouden.

Wil je ook een nieuwe PVC vloer aanleggen? Neem een kijkje bij Martijn de Wit vloeren voor de beste PVC vloeren die op dit moment op de markt zijn. Een PVC vloer past in elke woning en huisstijl, dus waarschijnlijk zit er wel een leuke vloer voor jou bij!