Tips bij het kopen van rolluiken onderdelen

Heeft u een defect geconstateerd bij het gebruik van uw rolluik? Dan is het in sommige gevallen mogelijk het onderdeel te vervangen. Dit kunt u laten doen door een specialist, of u gaat zelf proberen het defect te verhelpen. Als u ervoor kiest om het zelf te repareren zult u onderdelen moet aanschaffen om het gebruik van uw rolluik weer mogelijk te maken. Wij geven u daarom graag tips over de aanschaf van onderdelen voor uw rolluiken. Voor u het onderdeel besteld is het belangrijk om te kijken of het onder de garantie valt. Als dit het geval is raden wij u aan contact op te nemen met de verantwoordelijke van product.

Rolluik controleren

Om er zeker van te zijn dat u de juiste onderdelen voor uw rolluik besteld is het belangrijk een aantal stappen te ondernemen. Om u te helpen geven we een aantal tips om erachter te komen of u het juiste defect heeft geconstateerd. Of dat er geen rolluik onderdeel aan te pas hoeft te komen.

  • Als u het rolluik niet meer open of dicht krijgt met de afstandsbediening probeert u het dan eens met de handbediening. Het kan voorkomen dat de afstandsbediening niet naar toebehoren werkt.
  • Sluit het rolluik niet volledig? Maakt u het rolluik dan grondig schoon met rolluikreiniger en kijk of het probleem verholpen is.
  • Werkt de motor niet goed? Controleert u dan de kabels van uw rolluik goed en kijk of er nergens een breuk zit.
  • Controleer of er ergens duiken in het rolluik zitten die de werking van het rolluik beperken

Heeft u deze punten afgewerkt en is het defect nog steeds niet verholpen? Dan is de kans groot dat u een vervangend rolluik onderdeel nodig heeft. Het kan ook zijn dat één van deze punten het probleem is. Werkt de afstandsbediening niet goed? Geen reden tot paniek. Het is mogelijk om deze opnieuw te bestellen. Ligt het probleem aan de bedrading? Dan zijn ook deze opnieuw te bestellen en kunt het defect verhelpen.

Rolluik onderdelen

Als het defect ergens anders zit en u wilt het rolluik repareren bent u genoodzaakt een rolluik onderdeel te bestellen. Voordat u overgaat tot het bestellen van een onderdeel is het slim om te kijken naar de restante levensduur van uw rolluik. Mocht het rolluik verouderd zijn is het goed om erover na te denken of het onderdeel relevant is, of dat het verstandiger is om een nieuw rolluik aan te schaffen. Als dit niet het geval is en u weet welk onderdeel u nodig heeft kunt u zich het beste eerst oriënteren in verschillende aanbieders van het onderdeel. Zo kunt het onderdeel naar uw wensen bestellen.

Het herstellen van uw rolluik

Heeft u het onderdeel inmiddels besteld ? Dan kunt u overgaan tot het repareren/herstellen van uw rolluik. Verder raden we u aan de bovengenoemde tips in het vervolg met enige regelmaat uit te voeren. Hiermee voorkomt u een nieuw defect en zal het rolluik aanzienlijk langer meegaan.

Tags: