Tips onderhoudsvriendelijke tuin

Geniet je ook enorm van een mooie groene en levendige tuin? Maar heb je weinig zin om dagelijks de tuin te onderhouden? Dan hebben wij 3 tips voor een onderhoudsvrije. Gebruik deze tips als je een nieuwe tuin laat aanleggen.

Tip 1: Bestrating voor een onderhoudsarme tuin

Momenteel zijn keramische tegels de meest onderhoudsarme bestrating voor tuinen. Deze tegels zijn gebakken en hebben mede daardoor een keihard oppervlak. Door dit harde oppervlak hecht algengroei niet aan de tegel. Schrobben is dus amper nodig.

De voegen kan je het beste vullen met een twee componenten voegsel waardoor onkruid geen kans krijgt. Ook helpt dit voegsel tegen mieren. Hoe groter de tegels, hoe minder voegen om schoon te houden.

Tip 2: Onderhoudsvriendelijke planten voor de tuin

Natuurlijk wil je een groene en levendige tuin. Planten mogen dus niet ontbreken. Wij adviseren om te kiezen voor bodembedekkers zoals Kleine maagdenpalm, Geranium Rozanne, Goudaardbei of Pachysandra. Na een jaar is de bodem mooi bedekt en hoef je niet meer te wieden. Ook siergrassen vragen weinig onderhoud. Wil je ook gras in je tuin? Dan zijn graszoden het meest onderhoudsvrij. Met graszoden heb je vele malen minder last van onkruid tussen het gras. Op Graszodengelegd.nl vind je meer informatie over graszoden en kan je ze ook direct bestellen.

Tip 3: Onderhoudsvrije afscheiding

Een houten schutting van hardhout in je tuin is vele malen onderhoudsvriendelijker dan bijvoorbeeld een haag van klimop planten. Deze moet je namelijk regelmatig snoeien en groeien overal tegen aan. Voor je het weet heb je de hele muur vol zitten. Een hardhouten schutting is onderhoudsvriendelijk en heeft een levensduur van 20 tot 25 jaar. Een erg duurzame optie als afscheiding voor in je tuin.