Woning opknappen

Tips voor het opknappen van uw woning

Nu het economisch goed gaat, kan het renoveren van uw woning het overwegen waard zijn. Zo is het onder meer interessant om voor een verbetering van de isolatiewaarde van uw woning te kiezen. Een hogere isolatiewaarde maakt niet alleen dat uw woning meer waard wordt, ook zal het makkelijker worden om deze op termijn te verkopen. De vraag naar woningen met een groen energielabel zal immers groot blijven of zelfs groter worden! Mede door de veranderende belastingen op het gebruik van gas en elektra in Nederland. In dit artikel geven we u verschillende tips voor het opknappen van uw woning. Welke ruimtes binnen uw woning kunnen wel een opknapbeurt gebruiken?

 

Dakrenovatie uit laten voeren met nieuwe dakbedekking

Wanneer u regelmatig betaalt voor het onderhoud aan uw dakbedekking, kan het slim zijn om voor een dakrenovatie te kiezen. Mogelijk is uw dakbedekking dermate ernstig beschadigd, dat een renovatie van uw dakbedekking een verstandigere keuze is. Door voor een dakrenovatie te kiezen, kunt u tegelijkertijd bijdragen aan de isolatie van uw dak. Zorg bijvoorbeeld voor een groene dakbedekking. Het groen houdt de warmte beter vast en geeft uw woning daarbij een hele natuurlijke uitstraling! Een dakdekker kan hulp bieden bij het plaatsen van een groen dak.

 

Muren schilderen om ruimtes op te vrolijken

Naast de mogelijkheid om de dakbedekking te vervangen, kunt u ook voor het verven van uw muren kiezen. Een muur schilderen is interessant wanneer hier vlekken op zijn ontstaan, wanneer uw bestaande verflaag begint af te bladderen, enzovoorts. In het geval van vochtplekken is het belangrijk om eerst voor een oplossing voor eventuele vochtproblemen te zorgen. Zo voorkomt u dat de vlekken al snel weer terug zullen zijn na het schilderen van de muren. In plaats van het verven van muren kunt u ook voor het gebruik van behang kiezen.

 

Zonnepanelen op het dak van uw woning plaatsen

Vergelijkbaar met het renoveren van uw dakbedekking, is het laten plaatsen van zonnepanelen. De zonnepanelen kunnen op een boiler worden aangesloten, waardoor uw energieverbruik afneemt. De zelf opgewekte groene stroom zal voortaan immers gebruikt worden voor het aanleveren van warm water en het opwarmen van de ruimtes binnen uw woning. Ook kunt u de zonnepanelen aan een accu in huis koppelen. Zo kunt u de groene stroom die u niet direct gebruikt, tijdelijk opslaan op een batterij. Op het moment dat er geen zon schijnt, kunt u de groene stroom van de batterij gebruiken.

 

Dubbelglas of HR+-isolatieglas in huis laten plaatsen

Tot slot kan het slim zijn om enkelglas te vervangen voor dubbelglas, of nog beter: voor HR+-isolatieglas. Het gebruik van HR+-isolatieglas wordt steeds populairder, omdat het veel meer warmte binnen uw woning zal houden dan dubbelglas. Niet voor niets zijn er steeds meer woningbezitters, die hun dubbelglas laten vervangen voor dit HR+-isolatieglas. Een glaszetter kan u van advies voorzien over de mogelijkheden die u heeft bij het vervangen van ruiten in uw woning. Voor welk type glas kiest u om de isolatie in huis te verbeteren?