Top 5 tuinplanten in de Belgische tuin!

De keuze in planten voor in de tuin is erg groot. Bekende en veelgebruikte tuinplanten zijn onder andere de Lavendel, Schaduwkruid, Klimop, Phlox en Taxus die in dit artikel verder worden toegelicht. Voordat je daadwerkelijk overgaat tot tuinplanten kopen, is het aan te raden om je eerst eens goed te verdiepen in de eigenschappen van deze tuinplanten. Dit maakt het tuinieren in de toekomst een heel stuk makkelijker! Voor meer populaire planten, zie Plant en Grow maar hieronder vast een top 5!

Plant 1

Lavendel. Wie kent deze plant niet? Bekend van de vakanties in Frankrijk, de luchtverfrisser of de heerlijke geur van de bloem. De lavendel past vrijwel in ieder tuin. Door jaarlijks de plant terug te snoeien, kunt u jaar op jaar genieten van deze prachtige plant. Zowel vlinders als bijen, zijn net als de mens dol op de geur van de bloemen.

Plant 2

De Pachysandra terminalis is naast de Cotoneaster misschien wel de bekendste bodembedekker die we kennen. Een groot voordeel is dat de Schaduwkruid, zoals de Pachysandra in het Nederlands heet, weinig onderhoud vergt, snel groeit en ook op schaduwrijke plekken goed kan vertoeven. In het voorjaar ontwikkelen zich kleine witte bloempjes. Voor wie opzoek is naar planten welke wintergroen zijn, is de Pachysandra een goede keuze!

Plant 3

De Klimop (ook wel bekend als Hedera), zowel te gebruiken als bodembedekker en klimplant is voor een grote groep mensen bekend. Wie in zeer korte tijd een volgroeide pergola, schutting of muur wil hebben, kan gerust kiezen voor de Klimop. Binnen slechts 1 a 2 kleur creert u een volgroeide schutting. Vogels zijn er dol op, want voor het bouwen van vogelnestjes zijn dit perfecte planten. Hiermee kleur u niet alleen uw tuin, maar helpt er ook de vogels mee!

Plant 4

De Phlox, ook wel bekend als de Kruipvlambloem is een (van de weinige) vaste plant(en) die groenblijvend is. In het voorjaar verschijnen er prachtige kleuren in de Phlox. Als je gelukt hebt, bloeit hij in het najaar nog een keer! Wanneer dit is, zal de bloei wat minder sterk zijn dan in het voorjaar. Afhankelijk van de cultivar soort, varieert de bloemkleur. Tevens goed inzetbaar als bodembedekker en geschikt voor verschillende doeleinden (plantenbak, border, terras)

Plant 5

De Taxus is een veelgebruikte, maar relatief traag- groeiende (haag)plant met langwerpig, groen blad. Wanneer men een  haag wil creëren (zowel voor hoge, als lage hagen) cm hoog), is de Taxus een perfecte keuze. Zowel in het voorjaar als in het najaar terugsnoeien om de Taxus in model te houden. Taxus is ook erg geschikt voor vormsnoei. Tip voor de tuinman/vrouw: Wist u dat online tuinplanten kopen tegenwoordig ook mogelijk is? Aangezien u voor een haag al snel grote aantallen planten nodig hebt, is het erg gemakkelijk dat deze tuinplanten worden thuisbezorgd. Bekijk nu de haagplanten van Plantengrow.nl