Tuin & vijver: zuivere koffie

Laat niets aan het toeval over wanneer het op het bijhouden en aanpassen van je zelf aangelegde paradijs gaat. Breng structuur aan in je project!

Een tuinmetamorfose is niet iets wat je zomaar eventjes zou moeten doen uit de losse pols. Nee, dit is een uitdaging die voorbereiding vergt! Wellicht kun je zelf een heleboel doen en misschien zijn er ook een aantal zaken waarvoor je de hulp van een professional in zou willen roepen. Maar dan is het wel belangrijk om eerst door en door te weten wat er gedaan moet worden!

Plan maken

Je kunt wel heel je tuin overhoop willen gaan gooien en daar is helemaal niks mis mee. Maar dan moet je het wel volgens een bepaalde structuur doen! Bepaal daarom welke karweien prioriteit hebben en welke niet. Oftewel, maak van je longlist een shortlist. Zodra je daarmee klaar bent, wordt het tijd om te gaan kijken naar je budget en schema. Wanneer wil je klaar zijn met klussen en hoeveel geld heb je tot je beschikking? Mogelijk vallen er ook hier enkele onderdelen van je project af die wel kunnen wachten tot later.

Weet je welke klussen je aan gaat pakken? Dan wordt het nu echt tijd om een overzichtelijk plan te maken. Breng een logische volgorde aan en houd je aan je kersverse schema. Zo niet, dan raak je je overzicht kwijt, samen met een heleboel geld dat wel beter besteed had kunnen worden.

Benodigdheden

Voor diverse materialen en planten ga je naar je bouw- en/of tuincentrum, zoveel is duidelijk. Wellicht kun je gereedschappen lenen van je buren, als aanvulling op wat je al in huis hebt.

Wil je ook je tuin van voldoende water voorzien en ook je vijver in balans brengen? Dan is het alomvattende merk Hozelock precies wat je zoekt! Voor diverse gereedschappen, bewateringmethoden, vijverpompen en andere handige accessoires is er gewoonweg geen betere. Houd overzicht op wat er in en om je tuin gebeurt met gereedschap en apparatuur van de beste merken!

Heel veel succes met je groene metamorfose.