Verhoog de waarde van uw woning

De huizenmarkt zit weer in de lift. Om een zo goed mogelijke prijs voor uw woning te kunnen vragen, kunt u door middel van kleine investeringen de waarde van uw woning omhoog krikken. Er zijn een aantal methoden waarmee u kunt investeren in de toekomst van de woning. Deze maatregelen hebben effect op het wooncomfort, de uitstraling én de bescherming van de woning. Het klussen aan de gevel is een goede manier om de waarde van uw woning te verhogen.

Goede eerste indruk

Een goede eerste indruk is bij veel mensen van groot belang, zo ook bij het kopen van een woning. Een vervallen huis met mos aan de gevel en een verweerde tuin kan kopers al snel afschrikken. Door slechts een kleine investering te doen, kunt u dit al opknappen. U kunt de tuin zelf onder handen nemen, verwijderen van onkruid en ook eventuele nieuwe planten kunnen de tuin al erg opvrolijken. Daarnaast kunt u de gevel van uw woning laten reinigen om de aanslag van uitlaatgassen en mossen of algen te verwijderen. Deze gevelreiniging prijs je vanzelf de hemel in, want de gevel zal zichtbaar verbeteren en dit heeft een groot positief effect op de eerste indruk van eventuele kopers.

Bescherm de woning van buitenaf

Het verstandig om uw woning te beschermen tegen mossen en algen, door bijvoorbeeld uw dak of gevel te laten impregneren. Bij het impregneren wordt er een vochtwerend laagje aangebracht op de gevel. Dit beschermt de woning en draagt ook bij aan de waardeverhoging van het huis. Ook kunt u kiezen voor het coaten van uw dak. Dak coaten heeft ongeveer dezelfde werking als impregneren, maar u kunt nu ook kiezen voor een nieuwe kleur. Hierdoor geeft u uw dak een hele nieuwe uitstraling.

Voegwerk vervangen

Het voegwerk draagt voor een groot deel bij aan de uitstraling van uw gevel, en dus ook uw woning. Het voegwerk is daarnaast erg belangrijk voor de gevel, omdat het de gevel beschermt tegen indringend water. De voegen takelen bij veel woningen af zonder dat de bewoners het door hebben. Door voegwerk te laten vervangen stijgt wederom de waarde van de woning en ziet uw woning er weer een stuk netter uit.

Woning duurzamer maken

Een andere manier om uw huis in waarde te laten stijgen, is door uw huis duurzaam te maken. Steeds meer mensen laten zich overtuigen door een duurzame woning, omdat ze hierdoor niet alleen bijdragen aan een schoner milieu, maar daarnaast ook veel geld kunnen besparen op hun energiekosten. Door middel van isolatie wordt een woning een stuk energiezuiniger. De temperatuur in huis blijft constanter en daardoor is de verwarming minder vaak nodig. Daarnaast is het wonen in een geïsoleerd huis een stuk aangenamer. In de winter blijft de woning namelijk warmer en in de zomer blijft het juist koeler. Warmte gaat op verschillende manieren verloren vanuit uw woning. U kunt daarom kiezen voor het isoleren van verschillende onderdelen, bijvoorbeeld de gevel, het dak of de vloer. Daarnaast kunt u dubbel glas in uw ramen overwegen. Enkel glas wordt, door de slechte isolatie, in Nederland nauwelijks nog geplaatst, maar komt vooral in oudere panden nog voor. Door het isoleren krijgt uw woning een beter energielabel, dit is het bewijs dat de woning energiezuiniger is en draagt bij aan de waarde van uw woning.

Overige verbouwingen

Indien uw budget het toelaat kunt u ook kiezen voor andere klussen die uw woning aantrekkelijker maken voor kopers. Denk hierbij aan het plaatsen van een dakkapel, het vervangen van kozijnen, pleisterwerken of schilderwerk. Deze klussen vragen om een grote investering, maar dragen daarentegen ook aanzienlijk bij aan de waarde van uw woning. Denk bij een dakkapel bijvoorbeeld aan de extra ruimte die wordt gecreëerd. Extra ruimte verhoogt de waarde aanzienlijk, vooral in stadspanden. Heeft uw woning al een aantal jaren geen onderhoud meer gehad? Dan kunt u wellicht met nieuwe pleisterwerken de uitstraling van uw woning flink verbeteren. Pleisterwerken Limburg, Gent of Antwerpen, in uw regio u kunt gemakkelijk en snel een stukadoor vinden. De investering is dan minimaal en de waarde stijgt sterk. De waarde van uw woning kan dus op vele manieren