Voordelen en nadelen gepolierde betonvloer

Ben je van plan om te kiezen voor een gepolierde betonvloer? Lees dan vooral dit artikel verder. Net als alle soorten materialen heeft ook polybeton zowel voor- als nadelen. Wij vertellen je hier over de eigenschappen van een betonnenvloer en zetten alle voor- en nadelen voor je op een rijtje.

Voordelen betonvloer

De grootste voordelen van een betonnen vloer hebben wij speciaal voor jou op een rijtje gezet. We bespreken deze positieve punten kort met je door, zodat je precies weet wat de voordelen zijn.

Goedkoop

Zeker bij grote oppervlakken is het qua prijs zeer interessant om te kiezen voor een betonvloer. Het oppervlak moet wel groot genoeg zijn, bij een relatief klein oppervlak is de prijs van een betonvloer relatief duur in vergelijking met goedkopere materialen.

Geheel naadloos

Nooit meer last van vervuilde en versleten voegen, want polybeton is namelijk geheel naadloos. Deze gladde afwerking zorgt ervoor dat er geen vuil achterblijft in de voegen van de vloer. Ideaal voor als je bacteriën geen kans wilt geven.

Tijdloos

Een polybeton vloer is op het moment zeer trendy. Maar door het tijdloze karakter zal een betonvloer ook over vele jaren nog populair zijn. Een betonvloer past bij vrijwel iedere inrichting, ideaal voor als je regelmatig van interieur wisselt.

Nadelen betonvloer

Ook beton als materiaal heeft zo zijn nadelen, maar in vergelijking met de voordelen hebben we echt moeten zoeken naar de zogenoemde “nadelen” van een betonvloer.

Onderhoud

Net als iedere vloer moet ook een betonvloer regelmatig schoongemaakt worden. Om het vloeroppervlak vlekvrij te maken kan je het beton bijvoorbeeld schoonmaken met een beschermende lak.

Scheurvorming

Dit is misschien wel het grootste nadeel van een betonvloer. Doordat het uit een geheel bestaat is er een kans op kleine of grote scheurtjes. De kans op scheurtjes kan geminimaliseerd worden door een goede wapening en voldoende dikte. Een ervaren betonvloer specialist weet precies hoe je dit kunt voorkomen.