Tuintrends 2018

Vooruitblik: de tuintrends in 2019!

Veel mensen kiezen eens in de zoveel jaar voor een renovatie van de tuin. Oude planten kunnen minder lang of minder uitgebreid bloeien, het gazon kan aan vervanging toe zijn om mos weg te werken, enzovoorts. Het maakt dat uw tuin een steeds sombere uitstraling krijgt. Iets wat u met name tijdens de zomermaanden wilt voorkomen! In de zomer moet de tuin u immers een plekje bieden, waar u onder het genot van een hapje en drankje kunt genieten van het mooie weer. Het liefst zit u ook op een warme voorjaars- of herfstdag op uw terras. In dit artikel blikken we vooruit op de tuintrends van 2019! Op welke manier zorgt u voor een tuin die aansluit bij de laatste trends?

Handig tuinadvies om uw eigen tuin te vernieuwen

Wanneer u op zoek gaat naar online tuinadvies, zijn er verschillende aspecten om op te letten. Zo is het allereerst van belang, dat u een wensenlijstje voor uw tuin opstelt! Wilt u bijvoorbeeld een speelplek voor uw kinderen of huisdieren? Kiest u voor een moestuin binnen uw tuin? Plaatst u wellicht ook een tuinhuisje of een mooie kas? Enzovoorts. Als onderdeel van het tuinadvies voor uw tuin kunt u ook nadenken over het onderhoud wat de tuin van u mag vergen. Een groot gazon zal eens in de zoveel weken gemaaid moeten worden. In het geval van bomen en struiken is het belangrijk om deze regelmatig te snoeien.

Op internet vindt u verschillende websites, met veel informatie over de bloeitijd, bloeiperiode en het benodigde onderhoud van planten, bomen en struiken. Op basis van dit advies kunt u vervolgens voor een nieuwe inrichting van de tuin kiezen. Kijk ook eens op sociale media om tuinadvies te krijgen! Op sociale media, bijvoorbeeld op Instagram, vindt u ontzettend veel foto’s van de tuinen van andere woningbezitters. Wellicht kunt u hier inspiratie uit halen voor uw eigen tuin.

Hulp bij een passend tuinontwerp van een hovenier

Naast de mogelijkheid om op internet inspiratie op te doen, kan ook de hulp van een hovenier wenselijk zijn. Uw tuinontwerp kan door de hovenier volledig aansluiten bij uw vooraf opgegeven wensen. Een onderdeel van de tuintrends van 2019 is bijvoorbeeld dat men steeds vaker voor een natuurlijk ogende veranda kiest. De veranda kan speelser worden gemaakt, door hier plantenpotten op te plaatsen. Zo geeft u de veranda meer kleur! Met een veranda in de tuin kunt u ook tijdens een zomers buitje buiten blijven zitten. Wilt u ook in de herfst buiten de deur zitten? Gebruik in dat geval een terrasverwarmer!

Ook is het in 2019 heel populair om voor een tuin met een jacuzzi of sauna te kiezen. Nu het economisch goed gaat met Nederlandse gezinnen, durven zij weer meer te investeren in luxeproducten. De sauna en jacuzzi zijn hier een goed voorbeeld van! Met deze luxeproducten kunt u het hele jaar door van uw tuin blijven genieten. Door zonnepanelen op uw dak of in de tuin te plaatsen, kunt u de energie voor de jacuzzi en sauna zelf opwekken.