Zweefparasol

Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een zweefparasol?

Parasols worden in verschillende modellen aangeboden. Vaak wordt voor een standaardmodel gekozen, met een mast in het midden van de parasol en een doek aan de bovenzijde. Naast dit standaardmodel komt ook de zweefparasol steeds meer in trek. Bij een zweefparasol staat de mast niet in het midden, maar aan de zijkant. Het doek zweeft hierbij over het terras! De mast van de parasol kan aan een standaard worden bevestigd, maar bijvoorbeeld ook in de grond worden geplaatst. Op deze manier komt de parasol steviger te staan. Een derde mogelijkheid is het aan de muur bevestigen van de parasol.

 

Bij de aanschaf van een zweefparasol zijn er verschillende aspecten om rekening mee te houden. In dit artikel vertellen we u hier meer over!

 

Formaat van de zweefparasol voor op het terras

Allereerst is het belangrijk om te kijken naar het formaat van de zweefparasol. Het doek van de parasol moet groot genoeg zijn om het terras van schaduw te kunnen voorzien. In sommige gevallen is het mogelijk om het doek te kantelen, waardoor deze een groter deel van het terras van schaduw voorziet. Des te groter het doek van een zweefparasol is, des te meer wind zal deze ook vangen. Dit kan als een nadeel worden beschouwd.

 

Stabiliteit van een zweefparasol

Een zweefparasol is over het algemeen bepaald niet stormbestendig. Zeker in tuinen met veel wind of bijvoorbeeld op een balkon, kan dit de stabiliteit van de zweefparasol in gevaar brengen. Het feit dat een zweefparasol minder stabiel is dan een normaal model parasol, valt te verklaren door de positie van de mast. Het gewicht bevindt zich hierdoor aan weerszijden van de parasol.

 

Om de parasol zo stevig mogelijk neer te kunnen zetten, is het raadzaam om voor een Solero frame te kiezen. Dit frame wordt door velen beschouwd als een van de meest stevige frames voor een zweefparasol. Zo kunt u jaren vooruit met uw nieuwe parasol, zonder dat deze instabiel wordt!