Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een nieuw matras?

We slapen gemiddeld ongeveer een derde van ons leven. Als we 90 jaar worden, hebben we 30 jaar van ons leven geslapen. Dat is eigenlijk bizar veel! En toch slapen er heel wat mensen op goede matrassen, hoe kan dat? Je zou denken dat als je ergens zoveel tijd aan besteedt als we aan slapen besteden, dat je dan wel zorgt dat je goede spullen hebt. Waarom is dat dan niet zo? Ik denk dat de reden vooral is dat mensen niet weten waar ze op moeten letten als ze een nieuw matras aanschaffen. Ze zien door de bomen het bos niet meer. De keuze is reuze. Aan de prijs ligt het meestal niet eens; er zijn goede matrassen voor een relatief lage prijs te koop. Maar waar moet je dan precies op letten?

Waar op letten bij de aanschaf van een matras?

Allereerst is het belangrijk om naar je huidige matras en slaappatroon te kijken. Wat heb je nu voor matras en hoe slaap je daar op? Heb je vaak last van bepaalde gewrichten of lichaamsdelen? Als je nu niet zo goed slaapt of vaak overal pijntjes hebt, dan is het raadzaam om eens goed te bedenken of het door je matras zou kunnen komen.

Als je nu al prima slaapt en nooit matras-gerelateerde pijntjes hebt, dan is het doorgaans een goede keuze om een nieuw matras te kopen dat qua eigenschappen op je huidige matras lijkt. Wat goed is, moet je immers goed houden.

Tips voor een nieuw matras

De beste tip als je een nieuw matras gaat kopen, is dat je altijd moet proefliggen. Een matras kan er op de foto nog zo goed uit zien, het verkooppraatje kan nog zo betrouwbaar en eerlijk lijken: als je niet weet of het matras goed ligt, moet je het niet aanschaffen.

Tags: