Waarom ballonnen je bereik vergroten (op een verantwoorde manier)

Ode aan, jawel, ballonnen! Waarom? Ze doen je bereik ontzettend veel goeds! Ze gaan alle kanten op wanneer ze worden losgelaten en ze worden in de wijde omgeving gezien. Het enige dingetje tegenwoordig is de milieuvriendelijkheid. Maar daar is iets op gevonden! Geen plastic soep meer als het aan jou ligt, want ballonnen kunnen gewoon biologisch afbreekbaar worden gemaakt.

Ballonnen gemaakt van sap

Hoe dan? Latex is het toverwoord. Latex is een materiaal dat wordt gewonnen uit een speciaal soort boom. Het sap van deze boom wordt omgezet in het materiaal latex en breekt zichzelf, deels al in de lucht, af. Steeds meer mensen zijn bezig met milieuvriendelijkheid en in het bedrijfsleven is ecologisch produceren een echt onderwerp geworden. Met name festivals, maar ook bedrijven met een groot evenement, laten maar al te graag ballonnen bedrukken, om ze vervolgens door de wijde omtrek te laten zweven. Wil je als organisatie gewaardeerd worden, dan is verantwoord te werk gaan een belangrijk punt.

Een ballon als geschenk

Ballonnen zijn leuk om los te laten als knallend einde van een festival of ander event, maar het zijn ook uitstekende relatiegeschenken. Denk bijvoorbeeld aan kinderen. Door ze een ballon te geven, prent je een lach op hun gezicht. En natuurlijk geven kinderen er niets om of het verantwoord geproduceerd is, maar de ouders wel. Zij zijn toch de beslissende factor. Ook voor hen zijn er talloze leuke, originele relatiegeschenken te vinden. Door ze te bedrukken, kun je je onderscheiden en tegelijkertijd je naamsbekendheid een boost geven.

Waarom relatiegeschenken?

Relatiegeschenken hebben overigens meer voordelen. Ze zijn relatief goedkoop en bovendien eenvoudig aan te schaffen. Presentjes geven aan je relaties is goedkoper en misschien wel effectiever dan traditionele reclame maken. Pennen zijn hierin nog altijd een ware hardloper. Maar ook powerbanks gaan tegenwoordig erg goed. Een geschenk waar de relatie echt iets mee kan, werkt nog altijd het beste. Deze zijn ook nog eens uitstekend te personaliseren met je eigen logo of natuurlijk een creatieve boodschap.