tafel behandelen

Waarom een houten tafel behandelen?

Bijna iedereen heeft wel een houten tafel in de huiskamer staan. Houten tafels heb je in allerlei soorten en maten, rond, rechthoekig, licht van kleur of juist heel donker. Om de mooie kleur en uitstraling van het hout zo lang mogelijk te behouden is het aan te raden om het hout te behandelen. Door het hout te behandelen bescherm je het tegen vocht, vuil en vlekken. Nadat een houten tafel behandeld is met Osmo is het niet erg als er per ongeluk een glas drinken of eten op de houten tafel valt. De behandeling zorgt er namelijk voor dat de tafel waterresistent is en beschermt tegen vlekken en vuil.

Natuurlijke bescherming

De producten van Osmo zijn gemaakt op basis van natuurlijke, plantaardige ingredienten. Denk hierbij aan: zonnebloemolie, soja-olie, distelolie, carnaubawax en candelillawax. Daarnaast bevatten de producten geen chemische drogers waardoor de producten frisse lucht nodig hebben om te kunnen drogen. Goed ventileren direct na het behandelen is daarom noodzakelijk.

Daarnaast bevatten de producten zoals de Osmo Hardwaxolie keurmerken zoals: ‘geschikt voor kinderspeelgoed’ en ‘onschadelijk voor mens dier en plant’. De Osmo TopOil bevat ook het keurmerk: ‘voedselveilig’, zodat er na de behandeling zonder zorgen van een houten tafel of keukenblad gegeten kan worden.

De TopOil is het product om een houten tafelblad mee te behandelen. Er zijn varianten die de lichte eiken tafel een onbehandeld effect geven. Eiken tafel behandelen? Ga dan voor de Osmo Topoil 3068 Natural, die geeft de tafel bijna een onbehandelde uitstraling. Een kleurloze behandeling kan ook, daarbij kleurt het hout alsof het nat gemaakt is. Daarnaast zijn er ook nog bruine en grijze varianten in het assortiment.

Houten tafel met zwarte poten

Een populaire combinatie is een licht gekleurd houten tafelblad met zwarte poten. Deze poten kunnen van staal zijn, maar ook van hout. Heb jij zelf een tafel met houten poten en wil je deze zwart kleuren? Gebruik dan de Osmo Decorwas 3169 Zwart. Deze variant geeft het hout een dekkend zwart resultaat zonder dat de behandeling kan gaan scheuren of bladderen zoals dat bij gewone verf wel het geval is. Daarnaast zorgt de behandeling voor een beschermend oppervlak tegen vocht en vuil.