Waarom tapijttegels nog niet zo’n slecht idee zijn

Het kiezen van een vloer heb je meestal niet zo snel gedaan. Er zijn vaak verschillende aspecten waar je rekening mee moet houden. Sommige typen vloeren zijn een stuk gevoeliger dan andere. De ene type vloer is weer goedkoper dan de andere en past niet iedere vloer bij je smaak. Een type vloerbedekking die meestal niet zo vaak wordt overwogen zijn tapijttegels. We zullen daarom in dit artikelen enkele voordelen noemen van tapijttegels.

Makkelijke installatie

Tapijttegels zijn erg makkelijk te installeren. Er hoeft vaak geen installateur aan te pas te komen. Het transporteren van de tegels is ook erg makkelijk. Het zijn hapklare pakketten die in elke auto passen, dus ze hoeven niet met een speciale wagen vervoerd te worden. Hierdoor is het voor iedereen relatief makkelijk de tapijttegels in huis te plaatsen. Je hoeft daarnaast ook niet je hele huis leeg te halen. Je kunt je meubels gewoon telkens verplaatsen, zodat je langzaam je hele huis kunt betegelen.

Duurzaam

Tapijttegels zijn erg duurzaam. De tegels zijn vaak erg slijtvast, wat betekent dat ze het erg goed doen op werkplekken. Daarnaast hebben ze een heel erg groot voordeel. Als je een tegel vies maakt dan kun je deze gemakkelijk vervangen. Je hoeft niet gelijk je hele vloer af te schrijven, maar je haalt er gewoon een of enkele uit de vloer, vervangt ze en je hebt weer een nieuwe vloer!

Tapijttegels houden hun waarde

Als je eenmaal een tapijttegel vloer hebt gelegd en je verhuis bijvoorbeeld kun je de vloer makkelijk meenemen. Terwijl je bij een parket of laminaat vloer de hele vloer weg kunt gooien, is dit bij tapijttegels niet het geval! Tapijttegels zijn dus erg goedkoop op de lange termijn.

Mocht je dus nog aan het twijfelen zijn over wat voor soort vloer je wilt leggen, dan weet je nu in ieder geval wat tapijttegels voor je kunnen betekenen. Hopelijk is de keuze zo iets sneller gemaakt!

Tags: