Welke planten geven de tuin ook in de winter kleur?

In de winter laten veel planten hun blad verliezen. Dat is jammer, want in de winter wil je meestal ook wel een beetje kleur bewaren. We geven enkele tips om die kleur in de winter vast te kunnen houden. Deze planten hebben namelijk ook in de winter blad, waardoor je tuin er niet zo vreselijk kaal en saai uit ziet.

Mahonia

Eén van de bekendste groen blijvende planten, is de mahonia. Deze plant wordt tot ruim een meter hoog en houdt de bladeren vast. De plant bloeit vanaf oktober tot enkele maanden later. Ze zijn daardoor erg goed geschikt om in de winter in je tuin te hebben. Geef ze echter wel de tijd om te acclimatiseren en poot ze enkele maanden eerder al (bijvoorbeeld in het voorjaar), dan weet je zeker dat ze voor de winter genoeg kracht kunnen opbouwen.

Bergenia

Een groene plant met rode bloemen is de bergenia. Deze plant geeft je tuin een warme uitstraling en heeft bovendien een karakteristieke, herfstrode kleur in de bloemen. Daardoor staat de plant erg goed in vrijwel elke tuin. De plant kan snel woekeren en is daardoor met name erg geschikt voor het bedekken van grote oppervlakten.

Winterheide

Nog een rode, maar eigenlijk meer naar paars neigende bloem, is de winterheide. Deze plant zie je vooral vaak in bloembakken, maar doet het natuurlijk ook buiten bloembakken goed. Ze houden heel goed hun kleur vast, ook in de winter. Door zijn vrolijke kleur is de winter één groot feest.

Winterjasmijn

De winterjasmijn is een vrijwel volledig groene plant die van december tot het voorjaar in bloei staat. De bloemen zijn geel, waardoor het groene wat gebroken wordt. Deze plant staat ook erg leuk. Bovendien bloeit ‘ie vaak ook in de zomer, zodat ‘ie dan ook een mooie aanvulling is op de tuin.