Je woning uitbreiden met een veranda

Een overschot aan plaats heeft niemand. Tenzij je in een gigantische villa woont, natuurlijk. Heel wat mensen willen hun woonoppervlakte vergroten door achteraan een stukje bij te bouwen. Maar volgens ons is een veranda een betere oplossing.

Een veranda om in te leven

Een woonveranda maakt integraal deel uit van de woning. Het is geen losstaande kamer, maar een verlengstuk van de woonkamer of keuken. Bij de bouw van een veranda worden vaak muren uitgebroken om deze band te versterken.

Het grote voordeel van een leefveranda ten opzichte van een traditionele aanbouw in steen, is het vele glas. Veranda’s hebben glazen wanden die het licht optimaal binnenlaten. Dankzij het natuurlijke licht oogt deze ruimte veel groter dan werkelijk is. En je hebt een mooi zicht op de tuin. Dit buitengevoel is onbetaalbaar.

Kies voor comfort

Moderne veranda’s zijn voorzien van alle mogelijke comfort. Zonwerende beglazing en rolgordijnen voorkomen oververhitting. Dankzij een airco blijft het ook in de zomer lekker fris. Wil je ’s avonds nog een boek lezen in je veranda? Schakel dan gewoon de plafondspots aan. Geluidsystemen en verwarming kunnen ook voorzien worden. Qua comfort kom je dus niets te kort.

Vormgeving

De vormgeving wordt steeds aangepast aan de architectuur van de woning. Een modern huis verdient een moderne veranda met strakke profielen en een plat dak. Bij een pastorijwoning zien we eerder een steellook veranda met een zadeldak. Omdat de meeste verandabouwers maatwerk aanbieden, kies je zelf de afmetingen, kleur en stijl van dit bouwwerk.

Prijzen

Hoeveel kost een woonveranda? De veranda kostprijs varieert afhankelijk van het afwerkingsniveau. Wil je veel luxe, dan betaal je uiteraard wat meer. Als richtprijs mag je 1500 euro per vierkante meter rekenen – volledig afwerkt van vloer tot plafond.