Zelf een zachte zitbank maken, dit moet je weten!

De echte fanatieke hobby-meubelmakers kunnen hun hart niet op, want tegenwoordig kun je zelf ook heerlijke zachte zitbanken maken! Maar waar moet je op letten?

Zacht, maar niet té zacht

Als er iets lekker zit, dan is het wel een gigantisch zachte zitbank. Maar dat is vaak van korte duur, want om lang ergens te zitten, is een te zachte bank vaak helemaal niet zo prettig. Maak een bank daarom vooral niet al te zacht om te voorkomen dat je er na een poosje niet meer lekker op kunt zitten. Op een te zachte bank krijg je namelijk al snel last van je rug en kan het lastig zijn om op te staan.

Wat voor ontwerp?

Het is belangrijk om voor je begint te bedenken wat voor ontwerp je precies wil. Je kunt duizend en één verschillende soorten banken maken. Het leuke is dat het helemaal aan jou is wat voor bank het wordt! Denk daar echter wel goed over na en bedenk vooraf een goede stijl voor de bank. Bedenk ook hoe de bank er ongeveer uit moet gaan zien, zodat je een idee krijgt van wat je precies wil.

Om je ideeën beter in te kunnen vullen, is het raadzaam om een bestaand ontwerp op internet op te zoeken. Je kunt daar naar hartelust van afwijken, maar dan heb je in ieder geval wel een basis die in orde is. Je voorkomt dat je bank na twee dagen al instort, de zitting te breed is, de leuningen te hoog zijn, en ga zo maar door.

Neem de tijd

Als je iets voor het eerst doet, is het zaak om het rustig aan te doen. Bedenk bij elke stap goed wat je precies wil gaan doen en hoe je dat gaat doen. Zo voorkom je dat je bepaalde dingen twee of drie keer moet doen.