Zitzak

Zitzakken woon trends België

Een van de interieur stukken die rap in populariteit blijft toenemen is de zitzak. Als je er goed over nadenkt niet zo heel verrassend echter. Zitzakken zijn voordelig, handig en multi-inzetbaar. Velen denken ten onrechte nog aan de plastic zak die je doorgaans in een kinderspeelgoed winkel aantreft. Maar tegenwoordig zijn er vele andere varianten zitzakken te vinden. In dit artikel bespreken we een aantal van de meest populaire soorten onder Belgische huishoudens.

Zitzak banken

Zoals de naam al aangeeft is dit een mengeling tussen een zitzak en een bank. Banken zijn over het algemeen, log, zwaar en duur. Een zitzak bank daarentegen is betaalbaar, licht van gewicht en makkelijk te verplaatsen van kamer tot kamer. De zitzak bank is comfortabel en er kunnen in tegenstelling tot een normale zitzak meerdere mensen op zitten tegelijkertijd.

Zitzak opblaasbaar

Een opblaasbare zitzak of ook wel lucht zitzak genoemd is handig om mee te nemen buitenshuis. Bijvoorbeeld voor een dagje picknicken of voor op het strand. Een van de meest vooraanstaande merken op dit vlak is Trono, in België verkrijgbaar bij de webwinkel ikwilzitzakken.be.

Honden zitzakken

Ja dat lees je goed, ze hebben tegenwoordig ook zitzakken voor huisdieren. Beduidend comfortabeler en luxer dan een standaard hondenmandje zoals je dat bij de dierenwinkel vindt. Jouw trouwe viervoeter verdiend toch ook het beste?

Zitballen

Technisch gezien zijn dit geen zitzakken, maar ze vallen wel een beetje in hetzelfde schuitje, zitballen. Zitballen zijn al een tijdje populair op kantoren. Dit omdat er gedegen onderzoek is naar de ergonomische voordelen van de zitbal. Wat we de afgelopen decennia gedaan hebben, het vele zitten in normale stoelen achter een bureau, is namelijk niet verantwoord voor onze rug en nek. Echter, zitballen zijn niet alleen voor op kantoor, ook thuis kun je op ergonomische wijze werk verrichten met een zitbal. Een toonaangevend merk op dit vlak is Vluv, en deze is verkrijgbaar bij ikwilzitzakken. Het is wel zaak om de juiste hoogte zitbal uit te kiezen, om optimale ergonomie te verzorgen. De ideale hoogte van de bal ligt aan jouw lengte en ook het bureau. Op het internet zijn artikelen te vinden over hoe je dit kunt bepalen.

Tags: