Zo maak je jouw woonkamer herfstklaar!

Wanneer de wind om het huis giert en de regen tegen de ramen klettert, dan is het tijd om wat extra warmte in huis te halen. Met de herfst beginnen we weer volop in huis te genieten. Maar de vraag is natuurlijk of jouw woonkamer al herfstklaar is. In deze blog delen we graag tips om deze herfst meer sfeer en warmte in huis te creëren.

Sierkussens op de bank

Om een gezellige warme sfeer in huis te halen kun je een paar leuke sierkussens op de bank plaatsen. Het is een kleine toevoeging aan je interieur, maar zorgt voor een veel warmere uitstraling aan je woonkamer. In de herfst is het weer tijd voor warme kleuren en in 2018 vind je sierkussens in de onder andere de kleuren peerrood, nevelblauw, olijfgroen en ultra violet. Verder vind je sierkussens in verschillende vormen en stijlen. Hierdoor vind je altijd wel een aantal kussens die perfect in je interieur passen.

Warme plaids

Ben je een echte koukleum? Schaf dan voor deze herfst een aantal plaids aan. Het is heerlijk om weg te kruipen onder een warme plaid tijdens een gure herfstdag. Maar daarnaast is een plaid natuurlijk ook een must have woonaccessoire. Een plaid geeft meer sfeer aan je woonkamer wanneer je het over de leuning van je bank of over je bed drapeert. Een plaid mag gezien worden, dus je kan hem ook netjes opgevouwen in een open kast neerleggen.

Kaarsen

Maak het in huis extra gezellig door hier en daar een aantal kaarsen neer te zetten. Plaats een aantal sfeervolle windlichten op de vensterbank, daarin kun je kleine waxinelichtjes plaatsen. Of ga voor een aantal grote stompkaarsen op een groot dienblad. Let erop dat je niet teveel kaarsen her en der neerzet, want dat kan weer rommelig ogen. Zet liever een aantal kaarsen in groepjes bij elkaar en speel daarbij ook met verschillende hoogtes.

Warm vloerkleed

Heb je vaak last van koude voeten tijdens de herfst? Haal dan een trendy vloerkleed in je woonkamer. Een vloerkleed brengt sfeer en warmte in je interieur, maar zorgt er ook voor dat de bank en salontafel samen een geheel vormen. Vloerkleden zijn er in verschillende formaten en vormen. Kies voor een prachtig vloerkleed met een zebraprint of voor een hoogpolig vloerkleed met een grafische print. De mogelijkheden zijn eindeloos waardoor je altijd wel een vloerkleed vindt die past perfect past in jouw interieur.