zwembadrenovatie

Zwembad renoveren: zo doe je dat

Wil je de komende zomer weer kunnen genieten van het zwembad in je tuin, maar is deze echt toe aan een grote beurt? Je zwembad renoveren is dan een goede optie. Je kunt hier het beste een specialist voor inschakelen, wil je dat het goed gebeurt. Het verschilt namelijk ook per soort zwembad hoe het precies gerenoveerd moet worden.

Een bouwkundig zwembad renoveren

Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor de renovatie van je zwembad. Als het zwembad verouderd is of er niet mooi meer uitziet is het natuurlijk zonde om het zo te laten en het zwembad te laten aftakelen. Je hebt er immers in geïnvesteerd om er van te kunnen genieten! Het renoveren van een bouwkundig zwembad gaat als volgt in zijn werk. Allereerst wordt de staat van het beton en de zwembadtechniek onderzocht en bepaald. We bepalen samen met jou wat we aan het zwembad kunnen doen om het weer helemaal naar wens te maken. De renovatie van je zwembad zal altijd goedkoper uitpakken dan het nieuw laten bouwen! Natuurlijk kun je nog allerlei dingen laten aanpassen. Als je bijvoorbeeld een inbouwtrap wil hebben of een bubbelbank, dan is dat allemaal mogelijk. Ook de staat van het leidingwerk, de randtegels en de verwarming wordt bekeken en we kunnen kijken naar de verschillende mogelijkheden op het gebied van zwembadafdekking en overkappingen.

De folie van je zwembad laten vervangen

Het is belangrijk om regelmatig de folie van het zwembad te laten vervangen. Laat je dit door een specialist doen, dan weet je zeker dat het goed gebeurt en dat er een folie van uitstekende kwaliteit gebruikt wordt. Hierbij kan natuurlijk gekozen worden uit verschillende kleuren en motieven. Heb je een foliezwembad, dan kan deze ook volledig gerenoveerd worden en niet alleen de folie vervangen worden. Dus ook als je graag andere inbouwonderdelen wil hebben of nieuwe zwembadafdekking, kan dat bij de renovatie geregeld worden. Zo kun je de hele zomer weer genieten van je zwembad!

De voordelen van zwembadrenovatie

Je zwembad laten renoveren is natuurlijk een stuk goedkoper dan een nieuw zwembad aan laten leggen. Dat is eigenlijk het voornaamste voordeel van zwembadrenovatie. Daarnaast kan het ervoor zorgen dat je weer in je eigen tuin optimaal kunt genieten, en daardoor niet naar een park hoeft om lekker te ontspannen en een duik te nemen. En dat is toch waarom je in eerste instantie koos voor een zwembad in de tuin! Laat dus zeker je zwembad optijd renoveren als deze daaraan toe is.