Gordijntrends voor najaar 2017

Het najaar staat voor de deur, de periode dat het weer eerder donker begint te worden! Dit is ook de tijd dat men de gordijnen weer dichttrekt om de verschillende ruimtes van een woning gezellig te maken. Er is toch niks knusser dan een sfeervolle ruimte met trendy gordijnen? Heeft u al leuke gordijnen in uw woon-, slaap- en werkkamer hangen momenteel? In dit artikel bespreken we verschillende gordijntrends voor het komende najaar. Gordijnen kunt u al snel een paar jaar laten hangen, zonder bang te hoeven zijn dat u buiten de trends op het gebied van interieur valt! Veel gordijnen hebben immers nagenoeg dezelfde stijl.

Mooie gordijnen met een patroon

gordijnen trendsWaar men voorheen vaak koos voor gordijnen in een strakke, eenzijdige kleur, lijkt dat de komende periode iets te gaan veranderen. Zo wordt er vaker voor een gordijn met een leuk patroontje gekozen om de gordijnen van iets meer stijl te voorzien. Er zijn verschillende patronen die u hierbij kunt kiezen. Denk aan een gestreept patroon, een patroon met simpele stippen of kleine sterretjes, enzovoorts. Het is van de ruimte waar u de gordijnen wilt gaan gebruiken afhankelijk, welk patroon het meest geschikt is. In een kinderkamer gebruikt u immers een ander patroon dan in uw werkkamer.

Door het gebruik van de patronen op de gordijnen lijkt duidelijk te worden dat de gordijnen wat meer kleur mogen hebben. Het patroon heeft immers een andere kleur dan de primaire kleur van het gordijn.

Stoere en functionele rolgordijnen

Naast de gordijnen met een patroontje, lijken ook de stoere rolgordijnen van verschillende bekende merken aan populariteit te winnen. Denk bijvoorbeeld aan de gordijnen van Velux, die al tijden bekendstaan om hun functionaliteit. Ook de rolgordijnen van dit merk zijn ideaal voor in een slaap- of werkkamer. Gebruik de gordijnen bijvoorbeeld bij de ramen in een schuin dak. Hier zorgen ze niet alleen voor een verduisterende werking in de ruimte, maar ook voor meer sfeer. Het zwarte gat wat ontstaat als u geen gordijn gebruikt kan de ruimte immers een stuk minder gezellig maken!

Tip: kijk eens op de persoonlijke interieurblogs van bekende interieurstilisten! Hier vindt u inspiratie voor het gebruik van gordijnen in uw eigen woning.

Tags: